Меню
Количка

Информационен блог

02 Jun Горещите стаи без климатик спират мозъка Ви да работи правилно, установяват проучвания
0 577
Много ученици, студенти и служители в офиса, които страдат от горещото време, ще свидетелстват, че горещите вълни наистина карат мозъка им да се чувства "изпържен", потвърди проучване.Учените от Харвардския университет проследиха студентите през горещото лято и провериха представянето на лицата, учещи в климатизирани помещения, в сравнение с тези, ..
02 Jun Фреон r32. Защо се налага и защо точно сега?
0 2761
От доста години се говори, че климатиците ще започнат да се произвеждат с фреон "R32". Това като цяло е просто един от компонентите на R410A. Само че е запалим. Ако работите в сферата на климатизацията, най-вероятно вече сте чули за фреона R32... В общи линии, пазарът на климатици поема по пътя на фреон R410A около 2006. година, като основната идея..
02 Jun НОВИТЕ КЛИМАТИЦИ FUJITSU GENERAL
0 407
Дългоочакваните климатици-2018 направени от Fujitsu General вече се предлагат и в България. С доста по-ниски от първоначало очакваните цени, климатиците от сериите KGTA, KLWA и KMTA вероятно ще се превърнат в най-продаваният продукт в България. С много по-добри характеристики от вече доказалите се LMC, LTC, LUC, вече говорим за климатици, идващи от..
01 Jun EDPAC в EUROVENT
0 274
Каригалин, Брюксел, 9 юли 2018 г. След официално одобрение от Съвета на директорите на Eurovent на 6 юли 2018 г. в Брюксел EDPAC официално се присъедини към Асоциацията Eurovent. Производителят на иновативно климатично оборудване за критични приложения става първият член на Eurovent от Ирландия.EDPAC се свързва с компютърната климатична инсталация ..
01 Jun Основни изисквания за монтаж на климатик
1 5135
След като вече сме се запознали с "Какво трябва да знаем преди монтажа на климатик?", идва времето за монтаж на Вашият климатик. Първото основно нещо е избора на подходящо място за вътрешното и външното тяло на климатика. Вътрешното тяло на климатика трябва да е монтирано така, че да не е пряко насочено към зоните, в които се очаква да има човек. П..
01 Jun Какво трябва да знаем преди монтажа на климатик?
0 932
В www.google.bg и www.youtube.com е препълнено със подобни снимки и видеоклипове на "професионални монтажи". (Доста интересна стойка за монтаж на външно тяло)(Сигурно колегите не са имали дюбели или стойки под ръка)(Автора е неспособен да опише този монтаж) (Просто хвърлен на земята. После ще се чудим защо климатикът е станал ледено блокче) За да и..
01 Jun COP / EER и SCOP / SEER
0 416
COP - коефициент на полезно действие при отопление. Коефициентът на полезно действие (енергийна ефективност) при отопление е отношението между употребената първична енергия (консумирания ток) и произведената топлинна мощност. Това е моментно измерване на енергийната ефективност на една термопомпа. По аналогия може да се сравни с това - колко киломе..
01 Jun Какво означава BTU ?
0 266
BTU e съкратено от Бритиш термал юнит (Британска Топлинна Единица), това е мерна единица за топлинна енергия използвана в САЩ (в САЩ се означава Btu) и неофициално в някои английско говорещи страни (като Канада, Великобритания - BTU). В страните от Европа, които използват метричната система SI, единицата Btu е заменена с J (Джаул). Един BTU е колич..
27 May Скъп или евтин монтаж на климатик от CLIMAHIT?
0 364
Повечето хора си мислят, че монтажа на климатик е нещо просто като закачането на една картина. Но съвсем не е така на практика. За монтаж на един климатик са необходими повече неща. Да започнем с необходимите инструменти:Стълба - не винаги е необходима, но е неприятно да се монтира климатик от стол или каса за бира примерно:)Нивелир - това също е и..
13 May Хибридна термопомпа намали с две трети разходите за газ на парижко семейство
0 531
Хибридната термопомпа Daikin Altherma, която замени застаряващ газов котел по време на ремонт на къща в Париж, осигури драматично намаление на разходите за собственика и увеличи цената на имота.Когато 25-годишния газов котел в къщата на  г-н Дженимо, намираща се на Perreux sur Marne, жилищно предградие на източен Париж, достига до края на жизнения ..
Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)
Този сайт използва бисквитки. Декларация за поверителност.